3 manieren om de cost-per-hire te beperken.

donderdag 09 april 2020

 

Omdat we al jarenlang onze recruiters recruteren vanuit Nederland en Engeland, om ze locatie-onafhankelijk te laten werken in bijvoorbeeld Spanje, Thailand, Engeland of Zuid Afrika, delen we graag 3 van onze best practices:

Kandidaat Persona.

Door goed te weten wie we zoeken (qua hard- en soft skills) kunnen we snel tot de kern van de zaak komen. Andersom, doordat we er goed over nagedacht hebben weten we ook wie het langst bij ons gelukkig gaat blijven en een extra stap zal zetten als er wind tegen is. Als de match er niet is op de belangrijkste punten is het – hoe vervelend dan ook – direct ‘game over’.

Video of telefoon interviews.

Actueler dan ooit. Kunnen flexibeler ingepland worden voor of na het werk, we hoeven niet te reizen of te goochelen met locaties, en (niet onbelangrijk) kunnen ook in 30 minuten worden gedaan in plaats van de ‘traditionele’ 60, omdat je sneller naar de kern kan. Zie hierna punt 2. Bij een goed eerste telefoon interview volgt een uitgebreider 2e telefoon interview (van soms wel 2 uur)

Een goede recruiter briefing.

Wij zorgen ervoor dat onze externe recruiters precies weten welke vragen hij of zij kan stellen om te beslissen of de professional uit het juiste hout is gesneden (zie ook weer punt 2). Alser geen groen licht wordt gegeven op de belangrijkste key indicatoren, volgt er geen introductie en geen gesprek. Waarbij we wel altijd vasthouden aan de regel dat   we soft skills en attitude zwaarder laten wegen dan  hard-skills.

Wil jij meer weten over onze werkwijze klik dan hier of neem dan contact met ons op:

  • Voor microsoft Jeroen van Holst: 020 2400 116 – jeroen@add-value.nl
  • Voor development Max Eyck: +31 (0) 20 2443833 – info@roblerecruitment.nl