Interview met Bo Groenveld

donderdag 23 januari 2020
Terug naar artikelen
  • InSight
  • Interview

Bo is het nieuwe teamlid van Add-Value. Maar wie is deze gedreven dame eigenlijk? Waar komt haar passie voor recruitment vandaan en hoe geeft ze invulling aan haar nieuwe functie? Om meer over Bo te weten te kunnen komen, stelden we haar een aantal vragen.

Wat is je achtergrond en waar liggen jouw interesses?

Mijn roots liggen in Alkmaar maar ik ben momenteel woonachtig in Palma de Mallorca. Mijn interesses liggen naast recruitment ook in dansen, reizen en duiken. Ik ben avontuurlijk ingesteld en doe altijd mijn best om ergens een uitdaging in te kunnen zien. Of dat nu een land is of een aansprekende functie.Mijn Tourism Management opleiding heb ik gevolgd in Haarlem. Aan de Hogeschool in Inholland om precies te zijn.

En wat deed je voordat je bij Add-Value kwam werken?

Na mijn studie heb ik veel in het buitenland gewerkt. Met name in functies die gerelateerd waren aan sales en toerisme. Ik heb dan ook in verschillende landen gewoond zoals Chili, Spanje, Mexico en Costa Rica. Daarna ben ik werkzaam geweest in de FMCG sector. Ik beklede daar een functie als recruitment consultant. Mijn taak lag in de bemiddeling van laboratorium specialisten waarbij ik de gehele recruitment cycle op me nam. Dit was voordat ik bij het Add-Value team kwam.

Wat was jouw trigger voor recruitment?  En hoe ben je hierin terechtgekomen?

Ik woonde in Mexico en werkte daar in de toeristische sector. Toen ik na 3 jaar terugkeerde naar Nederland, werd ik vrijwel direct benaderd door een recruitment bureau en uitgenodigd voor een gesprek. Ik liep met een nieuwe baan de deur uit. Vervolgens heb in een tijdsbestek van 2,5 jaar alles geleerd over recruitment én corporate recruitment. Hoewel ik me als een vis in het water voelde, miste ik voor mijn gevoel toch wat.

Om erachter te komen wat dat zou kunnen zijn, heb ik de laatste 6 maanden veel gesolliciteerd. Veelal bij recruitment bureaus waarbij er verschillende werkculturen werden gehanteerd. Helaas bleef voor mijn gevoel de juiste match ontbreken. Even later tipte een oud-collega mij over een job in Palma de Mallorca. Uiteraard ging het hier over een recruitment functie. Op dat moment wist ik direct wat ik al die tijd had gemist. Dat was de Spaanse zon.

Met welke markt houd jij je nu bezig?

Momenteel houd ik me bezig met de Cloud markt. Deze is, vergeleken met de vorige, behoorlijk innoverend en heel hot op dit moment. Kandidaten zijn dus erg gewild. Daardoor leg ik de focus nog meer op het opbouwen en onderhouden van een vertrouwensband met de professionals. Dit zijn vooral cloud engineers, systeembeheerders, project managers en architecten. In samenwerking met Marijn hebben we deze markt opgedeeld in 2 regio’s. Zuid-Holland en Brabant zijn mijn favoriete regio’s. Gelukkig vallen deze onder mijn scope.

Hoe ziet de balans tussen werk en privé er bij jou uit?

In mijn vorige functie was de balans tussen werk en vrije tijd verreweg van ideaal. Het draaide vooral om werk. Ik werkte door mijn motivatie regelmatig over, maar dat kwam ook omdat het werk in deze branche eigenlijk nooit af is. Op dit moment is de balans eigenlijk heel mooi verdeeld. Ik kan flexibel werken, wat ik heel relaxed vind.

Deze balans tussen werk en privé komt natuurlijk ook wel omdat je wat ouder bent en over meer ervaring kunt beschikken. Het Spaanse klimaat en de Mediterraanse cultuur draagt daar ook aan bij. Je stapt hier gewoon wat makkelijker de deur uit om een hapje te gaan eten. Daarnaast herbergt het eiland nog voldoende mooie stranden, bergen en bijzondere plekjes. Klaar om ontdekt te worden!

Wat is jouw ultieme manier van recruiten?

Ik vind het fijn om me tijdens het recruitment te richten op de professional met potentie en ambitie. Mijn manier van recruiten is dus vooral doelgericht. Het aftasten van een bedrijf is daarbij nodig, want zo kun je ontdekken of de klik goed genoeg is voor een langdurige en vruchtbare samenwerking. Daarbij blijf ik natuurlijk altijd up to date van nieuwe ontwikkelingen en innovaties in de branche.