Interview met Isabelle van der Tuin.

woensdag 29 mei 2019

 

“Het is mijn doel om als Microsoft recruiter overal ter wereld te kunnen werken”

Isabelle van der Tuin werkt als Office 365 en SharePoint consultant bij Add Value IT Recruitment. Net als ieder teamlid van Add Value is zij een avonturier die niet de gebruikelijke route heeft gevolgd. We praten met Isabelle over haar verhaal en hoe zij in Palma de Mallorca terecht is gekomen. Daarnaast vertelt ze ons haar rol in het team binnen Add Value. 

Office 365 en SharePoint

“Sinds begin februari woon ik in Palma de Mallorca en ben ik onderdeel van het team van Add Value. Ik richt me binnen de Microsoft markt op Office 365 en SharePoint. Laat ik voorop stellen dat ik geen klassieke IT nerd ben. Maar ik vind de materie wel interessant en door middel van training groei ik iedere dag een stukje meer. Het werk is super leuk, met name het koppelen van mensen,” vertelt Isabelle. “Het is mijn droom om locatie onafhankelijk te werken. Dat je vanaf waar dan ook ter wereld met je laptop kunt werken. Jeroen biedt mij deze kans bij Add Value. Na zes maanden in Palma de Mallorca zijn we namelijk vrij om te gaan en staan waar we willen,” vult Isabelle aan.

Het volgen van dromen

“Vanaf kinds af aan doe ik al modellen en acteerwerk. Het was mijn droom om een eigen modellenbureau te hebben, gericht op commerciële en fashion modellen. Op mijn 18e ontmoette ik iemand die mij daarbij wilde helpen. Zo heb ik een jaar lang mijn eigen agency gerund. Het bemiddelen en contact met mensen was super leuk. Het was alleen een harde wereld en ik was erg jong. Uiteindelijk werkte het niet. Ik verkocht mijn agency en ben met een vriendinnetje op wereldreis gegaan. In drie jaar tijd heb ik de wereld gezien,” vertelt Isabelle.

Een zoektocht naar de juiste job

“Ik ontmoette mijn vriend, Laurins, tijdens een leuke job in Italië. Hij is een Belgische danser en ik deed nog steeds modellen- en acteerwerk. We zijn al snel samen gaan wonen in België. Er moest natuurlijk ook gewerkt worden. Ik heb marketing en communicatie gestudeerd en het bemiddelen sprak me erg aan. De zoektocht in België viel niet mee vanwege de Franse taal, maar uiteindelijk vond ik een baan bij Tempo-Team. Hier hield ik me bezig met het plaatsen van mensen in office jobs. Dat wil zeggen administratieve medewerkers, boekhouders, HR professionals en marketing medewerkers. Dat waren uiteenlopende functies in een vrij groot afzetgebied. Hoewel ik het koppelen van mensen erg leuk vind, was dit voor mij niet de plek om dit te doen,” vertelt Isabelle.

Verhuizen naar Palma de Mallorca

Als kind wist ik dat ik later in Spanje wilde wonen. Daarnaast zat ik bij Tempo-Team niet op mijn plek. Toen Jeroen mij de kans bood om in Palma de Mallorca te gaan wonen en werken hoefde ik geen twee keer na te denken. “In eerste instantie werk ik zes maanden vanuit Palma de Mallorca om het team, de werkwijze en de Microsoft markt beter te leren kennen. Laurins is meegegaan naar Mallorca en zet inmiddels zijn creativiteit ook in voor Add Value in de vorm van Creative Director,” vertelt Isabelle.

We verkiezen kwaliteit boven kwantiteit

“Add Value is een club vol met avonturiers en dat spreekt mij aan. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Het is ook een toffe business en je kunt leuk verdienen, maar we zitten hier allemaal omdat we het werk gaaf vinden. Als je het niet leuk vindt, dan kun je dit werk ook niet doen. We willen de gesprekken graag persoonlijk maken. Daarbij zoeken we oprecht naar een verbeterde functie voor een professional of naar die ene kandidaat die echt een toegevoegde waarde is voor een opdrachtgever. Daarom verkiezen we kwaliteit boven kwantiteit. Liever vijf calls waar we de tijd voor nemen en ook daadwerkelijk iets uithalen, dan twintig calls om snel te scoren en waarbij je geen stap verder komt,” vertelt Isabelle.

Groeien als Office 365 en SharePoint recruiter

“Iedereen in het team heeft zijn eigen specialisatie binnen Microsoft technologie. Ik bijt me op dit moment vast in Office 365 en SharePoint. Daarbij is het in eerste instantie jezelf ontwikkelen. Ik probeer nu een netwerk op te bouwen en leer veel van mijn Add Value collega’s. Het is mijn doel om mij de komende zes maanden dusdanig te ontwikkelen zodat ik daarna met mijn laptop de wereld rond kan. Om IT professionals te koppelen aan gave IT banen bij leuke opdrachtgevers. Voor nu zijn we, Laurins en ik, ons aan het settelen in Palma de Mallorca en wil ik zo snel mogelijk doorgroeien in het vak van Microsoft recruiter. Welke locatie(s) we in de toekomst gaan opzoeken, dat staat nog helemaal open,” sluit Isabelle af.