fbpx

Interview met Jeroen van Holst.

woensdag 22 mei 2019
Terug naar artikelen
  • Tips
  • Werkgever

Interview Jeroen van Holst - Add Value IT Recruitment

“Iedere dag verbinden wij IT professionals met top werkgevers”

Jeroen van Holst is een ervaren IT recruiter gespecialiseerd in Office 365 en Azure. Hij werkte jaren zelfstandig vanuit verschillende landen. Sinds enkele jaren bouwt hij vanuit Palma de Mallorca aan Add Value IT Recruitment. Vandaag praten we met Jeroen van Holst over zijn verhaal, de reis die hij heeft doorgemaakt en zijn visie over Add Value.

 

De juiste mensen aan tafel brengen

Add Value verbindt iedere dag professionals met top werkgevers. “Ik kan bedrijven helpen om in contact te komen met professionals waar ze anders niet mee in contact zouden komen. Dat zijn clubs waar ik dan ook echt in geloof, die hebben een leuk verhaal, een sympathieke oprichter en jagen hun droom na. Dat vind ik leuke klanten en die kan ik helpen. Als een IT ondernemer eenmaal aan tafel zit met een IT professional dan ontstaat de magie wel. Maar hoe ze die professional aan tafel krijgen, daar kunnen ze over het algemeen hulp bij krijgen. Het is mooi om mensen aan tafel te brengen die serieus toegevoegde waarde leveren aan het bedrijf. Dit helpt de droom van de ondernemer weer een stukje verder te brengen,” vertelt Jeroen.

 

Professionals helpen naar een volgende stap

“Als je kijkt naar de professionals is het mooi om mensen te helpen een nieuw avontuur aan te gaan. Het komt bij veel mensen niet vanzelf. De noodzaak is niet direct voelbaar om van baan te verwisselen en vaak switchen mensen pas als het écht niet meer gaat. Ik zoek getalenteerde mensen die bij mijn klant zouden passen, vervolgens probeer ik ze een beetje in beweging te krijgen. Zit iemand echt goed en heeft hij de juiste uitdaging, dan laat ik het daarbij en blijven we even goede vrienden. Het is niet onze stijl om banen bij iemand door zijn spreekwoordelijke strot te duwen. Je treft natuurlijk ook professionals waar je wel de juiste snaar raakt. Mensen die door het gesprek inzien dat het tijd wordt om te veranderen, dat ze inderdaad niet zo tevreden zijn of dat die nieuwe uitdaging wel erg goed klinkt. Vanaf dat moment wordt het écht leuk en help je iemand verder naar die nieuwe stap,” licht Jeroen toe.

 

“Het geeft voldoening om iemand echt verder te helpen naar die nieuwe stap in zijn carrière.”

 

Je bouwt aan een sterk netwerk

“Het draait er uiteindelijk niet om of ik vind dat iemand geschikt is voor een baan, dat moet deze persoon zelf inzien. Ik vind het leuk als mensen uit zichzelf aangeven dat het gesprek ze echt aan het denken heeft gezet en ze daardoor een nieuwe stap zetten in de gewenste richting. Daar haal ik oprecht voldoening uit,” vertelt Jeroen. “Professionals worden dagelijks bestookt door recruiters die wat van ze willen. Je bent nummer zoveel die contact opneemt. Gelukkig werk ik nu zo’n acht jaar in de Microsoftmarkt waardoor de kracht van het netwerk in je voordeel werkt. Door oprecht te investeren in relaties bouw je verder en weten mensen dat je serieus bent,” legt Jeroen uit.

 

Van het vak leren naar zelfstandig ondernemen

Jeroen: “Voordat ik zelfstandig als recruiter aan de slag ben gegaan heb ik voor diverse recruitmentbureaus gewerkt. Daar heb ik zo’n beetje alles voorbij zien komen. Zo heb ik twee jaar bij een grote Europese recruitment club gewerkt waar ik echt het vak heb geleerd. Dat was in de wereld van de snelle jongens. Hoewel er veel werd verdiend, werkte de vorm van militair leiderschap niet voor mij. Vervolgens heb ik nog voor een recruitmentbureau in Engeland gewerkt. Maar ik kon niet wennen aan Engeland, aan de mensen en het weer,” vertelt Jeroen. “Het boek ‘The 4-Hour work week’ heeft toen mijn ogen geopend. De essentie van dit boek is dat wanneer je iets goed kan, je dit zelfstandig moet ondernemen. Als je dat slim aanpakt werk je de helft minder aan uren, maar nemen de verdiensten juist toe. Na vier maanden ben ik gestopt en terug naar Nederland gegaan.”

Het roer volledig om

“In Nederland heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben ik als éénpitter gestart. Nog zonder concreet idee. In een vochtig studentenpandje in Amsterdam sloot ik mijn eerste paar deals. Vervolgens besloot ik om mijn dromen op te schrijven en ze na te jagen. Ga ze nu achterna, in plaats van pas als je gepensioneerd bent. Mijn droom was om in de zon te leven, om te leren surfen en motorrijden. Ik wilde genieten van het fijne leven in plaats van in de stress van de dagelijkse sleur hier in Nederland zitten. In mei 2010 ben ik naar Rhodos vertrokken en vervolgens heb ik vanuit diverse locaties gewerkt, zoals Koh Chang, Paros en Koh Lanta. In de tussentijd runde ik gewoon mijn business. Dat was a

llemaal prima, maar uiteindelijk toch ook wel een eendimensionaal leven. Op mijn 30e had ik mijn lijstje met wensen helemaal afgevinkt. Ik leerde mijn vriendin kennen en zij stelde voor om een keer naar Spanje te gaan. Zo ben ik in Mallorca terecht gekomen,” vertelt Jeroen.

Add Value IT Recruitment - Interview Jeroen van Holst

Het overbrengen van mijn kennis en ervaring

Jeroen: “Alles in Thailand heb ik verkocht en achtergelaten om vervolgens vanuit Palma de Mallorca te gaan werken. Dat heb ik eerst anderhalf jaar alleen gedaan. Daar was het leuke op een gegeven moment ook vanaf. Inmiddels bezat ik een enorme bak aan ervaring en ben ik zelf het levende bewijs dat het lukt om als zelfstandige locatie onafhankelijk te werken, tevreden klanten te onderhouden en om het gewoon te redden. Vandaar dat ik besloot om jonge mensen om mij heen te verzamelen met een soortgelijke droom en om mijn kennis en ervaring op ze over te brengen. Zo zijn we langzaam, stap voor stap, gegroeid.”

 

“Ik zoek de avontuurlijke types in de recruitmentwereld. Die wil ik iets bieden waar ze voor zichzelf ook echt meer waarde uit halen.”

 

Spring in het diepe en ga het avontuur aan

“Ik zoek de avontuurlijke types in de recruitmentwereld. Die wil ik spreken, die wil ik iets bieden waar ze voor zichzelf ook echt meer waarde uit halen. Dat ze doen waar ze goed in zijn, op een manier die zij prettig vinden. En daarbij ook leven zoals zij dat fijn vinden. Ik bied ze de mogelijkheid om locatie onafhankelijk te werken zodat ze vrijheid hebben en kunnen reizen. Uiteraard krijg ik daar, op het moment dat het goed verloopt, ook weer rendement op terug. Zodra mensen zich bij Add Value willen voegen vraag ik ze om eerst naar de Kamer van Koophandel te gaan. Je wil namelijk niet een nieuw avontuur beginnen omdat dat zo veilig is, dan kun je maar beter vanaf dag 1 er vol voor gaan. Dat klinkt spannender dan dat het is, je dwingt jezelf alleen om er direct vol voor te gaan,” vertelt Jeroen.

 

Groeien in de Microsoftmarkt

“Als recruiter richt ik mij op de Office 365 en Azure markt. Alhoewel ik de laatste maanden mij juist met de ontwikkeling van Add Value heb beziggehouden. We zijn namelijk gegroeid naar zes teamleden. Dat is een duidelijke stap vooruit die we hebben gezet. De focus voor nu ligt op het Microsoftlandschap en om daarbinnen een hele fatsoenlijke vis te worden in een overbevolkte vijver. Ik vind het nog altijd erg leuk om zelf te recruiten, vandaar dat ik dit zelf nog steeds actief oppak,” sluit Jeroen af.

Bekijk de LinkedIn pagina van Jeroen van Holst.