Interview met Levi van Langeveld.

woensdag 22 mei 2019

Levi van Langeveld - Cloud Recruiter - Add ValueVan systeembeheerder en deur-aan-deur verkoper tot Cloud Recruiter

Levi van Langeveld werkt sinds januari van dit jaar als Cloud Recruiter bij Add Value. We praten met hem over de route die hij heeft afgelegd om bij Add Value te komen. Over zijn IT achtergrond, het voordeel van uit je comfortzone stappen en het zoeken naar de juiste match.

 

Levi van Langeveld: aan de slag bij Add Value

“Sinds januari van dit jaar versterk ik het team van Add Value als Cloud Recruiter. Ik werkte hiervoor al als IT recruiter, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Mijn vriendin raakte in gesprek met een recruiter die recruiters werft. Deze recruiter had contacten met Add Value en de volgende dag had ik daardoor Jeroen al aan de lijn. Mijn eerste reactie was dat dit gewoon is wat ik toen al deed, maar dan tien keer beter. Na twee gesprekken was ik overtuigd en heb ik mijn ticket naar Palma de Mallorca geboekt. Ik besloot ervoor te gaan,” vertelt Levi van Langeveld.

 

Verdiepen in de Cloud Software

Marijn en ik richten ons op de Cloudmarkt. Dit is voor mij nu nog een beetje een ontdekkingstocht, ik kom namelijk zelf vanuit het systeembeheer. Cloud is toch wel de vernieuwing op het ouderwetse systeembeheer. Alhoewel ik me hier pas een maand in het verdiepen ben, vind ik dit uitermate interessant. Ik kom uit dezelfde hoek, dus pak dingen redelijk snel op. Daarnaast kom ik binnen IT recruitment goed tot mijn recht. Het contact met mensen en het levelen met iemand in een gesprek, dat spreekt mij erg aan,” vertelt Levi van Langeveld.

 

Een IT achtergrond

“Vanuit mijn IT studie heb ik zo’n vijf jaar in de IT gewerkt als systeembeheerder bij een bedrijf dat oogapparatuur leverde aan ziekenhuizen. Ik hield mij bezig met software ondersteuning en implementatie bij ziekenhuizen. Hoewel deze baan zekerheid met zich meebracht, wist ik op een gegeven moment dat ik iets anders wilde gaan doen. Het contact met mensen vond ik erg leuk, maar juist dat gedeelte wilden ze gaan uitfaseren en zoveel mogelijk op afstand uitvoeren. Ik wilde vooral niet vastgeroest raken en besloot om het radicaal anders te gaan doen,” vertelt Levi van Langeveld.

Leerzaam buiten je comfortzone te treden

“Vervolgens heb ik acht maanden door Azië gereisd, wat altijd al een grote wens van me was. Ik ben daarna naar Australië gegaan en heb bewust een baan gezocht die ver buiten mijn comfortzone en de IT ligt. Zo werd ik deur-aan-deur verkoper. Dat was zo anders. Werken vanachter je pc of bij mensen aankloppen om iets te verkopen. Het ging me erg goed af en belangrijker nog, ik vond het leuk. Na twee maanden was ik vier weken lang de nummer een verkoper van Australië. Ik vond dat zo gaaf, het hele systeem met commissies. Iedere dag moest je het maar weer voor elkaar zien te krijgen. Je bent zo goed als je laatste deal. Ik ontdekte dat ik goed kon levelen met mensen. Zonder twijfel was dit een ontzettend leerzame periode in mijn leven,” vertelt Levi van Langeveld.

 

Terug in de IT wereld

“In zeven maanden had ik me opgewerkt naar een teamlead positie. In Australië mag je in verband met je visum maar zes maanden hetzelfde werk doen. Helaas kreeg ik hierna geen leuke baan meer gevonden. Ik besloot om weer terug te keren naar Nederland, mijn LinkedIn pagina bij te werken en al snel werd ik benaderd door een grote vacaturewebsite uit Amsterdam. Ik ging naar het gesprek, het leek net alsof ik een set opliep van ‘The Wolf of Wallstreet’ en ik vond het direct een vet bedrijf. Ze deden ook IT recruitment, dus zo kwam ik weer een beetje terug in de IT wereld. Het was echter heel materialistisch en geld gedreven. Alhoewel ik het werk erg leuk vond, had ik naast mijn werk niet echt een leven meer. Er werd verwacht dat je ’s ochtends vroeg op het kantoor was en tot in de late uurtjes doorging. Vervolgens kwam ik toevalligerwijs met Jeroen van Add Value in contact. En begon ik aan de volgende stap in mijn carrière,” legt Levi van Langeveld uit.

 

“Je zoekt constant naar een daadwerkelijke verbetering op de situatie die ze al hebben.”

 

Het maken van een match

“Nu werk ik als Cloud Recruiter bij Add Value, daar behoort het zoeken naar de perfecte match tot mijn dagelijkse bezigheden. De meeste mensen waar ik mee in contact kom zitten op zich wel prima, die hoeven niet direct weg. Dat snap ik ook. Maar er zijn altijd dingen die net iets beter kunnen. Misschien de reistijd, misschien kan het salaris iets hoger of meer doorgroeimogelijkheden. Zodra je dan iets tegenkomt wat hieraan voldoet, dan kun je iemand bellen met een baan die écht honderd procent matcht. Je zoekt constant naar een daadwerkelijke verbetering op de situatie die ze al hebben. Dit helpt bij het onderhouden van een goed netwerk, dat erg belangrijk is. Je probeert contacten warm te houden en uit te breiden binnen de nichemarkt waarin wij werken. Ik kijk er naar uit om iedere dag weer professionals te verbinden met een nieuwe baan,” besluit Levi van Langeveld.