Interview met Pim van Mol

maandag 24 juni 2019

 

 

“Het team van Add-Value heeft écht gekeken naar wie ik ben als persoon en de weg die ik daarbij wilde volgen. Mijn carrière een boost geven en me meer ontwikkelen op het gebied van CRM was voor mij prioriteit. Mijn kansen om door te kunnen groeien als Senior Consultant kwamen daardoor binnen handbereik te liggen”.

 

Maar wie is Pim eigenlijk? En wat is zijn achtergrond voordat hij via Add-Value geplaatst werd binnen een unit van ilionx? We vroegen het Pim in real life.

Ik ben Pim de Mol, 39 jaar en woonachtig in Hoogland. Ik ben getrouwd en trotse vader van een dochter van 3 jaar. Ik ben sinds 1 maart werkzaam bij de CRM Unit van ilionx, waar ik als Functioneel Consultant CRM Dynamics 365 geplaatst werd door Add-Value.

Na een aantal jaren als PMO’er en projectleider bij Capgemini wilde ik de overstap maken naar een meer inhoudelijke rol. In 2013 ben ik begonnen als Business Analist. Binnen een jaar stapte ik over naar Generali om daar als Functioneel Beheerder Klantcommunicatie aan de slag te gaan bij Generali. Hier was ook mijn eerste kennismaking met CRM. Sinds ik met Microsoft Dynamics CRM werk, ben ik ‘om’. Omdat ik altijd gewerkt heb op het raakvlak van Business en IT, begrijp ik snel wat de doelen van een organisatie zijn. Vanuit die positie zoek ik de grenzen van CRM Dynamics 365 op, met als doel organisaties vooruit te helpen en hun klanten optimaal te bedienen.

Je bent per 1 maart in dienst gekomen bij ilionx. Waarom heb je voor ilionix gekozen?

Ik wilde verder met CRM. Via het team van Add-Value ben ik bij ilionx terecht gekomen. Hier hebben ze een volledige CRM-unit opgericht. Dit was voor mij ook doorslaggevend, evenals het feit dat er zowel binnen het team van Add-Value en ilionx veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast merkte ik dat de informele sfeer op de werkvloer goed in balans is met de zakelijke kant. We zijn hier om hard te werken voor de klant, maar ik ben ook in een ontzettend leuk en gezellig team terecht gekomen. Work hard? Play hard!

Waarin onderscheidt ilionx zich van haar concurrenten?

Zowel bij Add-Value als bij ilionx hebben ze echt gekeken naar wat ik kan en waar ik heen wil. Vooral op CRM-gebied wil ik me verder ontwikkelen. Hierbij boden ze me tevens de kans om door te groeien naar een Senior Consultant. Tijdens de gesprekken kreeg ik het gevoel dat de mens bij ilionx centraal staat. Na mijn positieve ervaringen met Add-Value, voelde het wederom als een prima match.

Heb je al zicht op een interessant project bij ilionx?

We werken op dit moment aan een offertetraject voor een Enterprise klant. Als deze opdracht ons gegund wordt, dan ga ik daarin mee als Scrum Master en Functioneel Consultant. Dit omvat een mooi project dat grofweg een jaar zal gaan duren. En dat is natuurlijk supergaaf.

 

“Je hoeft geen programmeur te zijn om toch heel veel met CRM te kunnen doen”

 

Wat voor type projecten hoop je binnen 2-4 jaar te doen?

Ik wil graag een specialist worden op CRM-gebied en dat hebben ze zowel bij Add-Value als ilionx prima doorzien. Ik ben ervan overtuigd dat een organisatie die écht waarde toevoegt aan het leven van haar klanten, die klanten zal behouden. CRM maakt dat mogelijk. Hoe beter je je klant kent, hoe beter je die klant kunt bedienen en des te meer gemak en toegevoegde waarde kun je hem of haar laten ervaren. Je hoeft geen programmeur te zijn om toch heel veel met CRM te kunnen doen. Er is namelijk heel veel mogelijk met configuratie. Mijn doel is steeds om iets wezenlijks bij te dragen. De applicatie heeft echt impact, mits goed geïmplementeerd. Daarnaast hoop ik in de toekomst ook Junior Consultants te kunnen coachen.

En als laatste: wat moeten collega’s echt van je weten?

Dat ik dankzij Add-Value en ilionx de leukste bijbaan van de wereld heb. Sinds het begin van mijn studietijd werk ik een paar dagen per jaar als pannenkoekenbakker bij Pancakes on Tour. We gaan naar allerlei muziekfestivals toe en bakken en verkopen daar pannenkoeken aan het feestende publiek. Dat doe ik met heel veel plezier. Het is heerlijk om even fysiek bezig te zijn (die pannen zijn zwaar hoor!) en je werkt met een leuke club mensen aan een gezamenlijk doel. Het is een simpel product, maar je maakt mensen er écht blij mee. Iemand een pannenkoek!?

 

Bron: ilionix