Tobie Oud Senior CRM Recruiter 2

Interview met Tobie Oud.

woensdag 22 mei 2019
Terug naar artikelen
  • Interview
  • Werknemer

Tobie Oud Senior CRM Recruiter“Dynamics CRM en SalesForce recruitment vanuit het zonnige Newcastle”

Tobie Oud werkt nu anderhalf jaar als recruiter voor Add Value IT Recruitment. Hij is gespecialiseerd in de Dynamics CRM en SalesForce markt. Tobie geeft ons een kijkje in zijn leven in het altijd zonnige Newcastle, vertelt over zijn werk als recruiter en de reis die hij heeft doorgemaakt.

De juiste balans tussen werk en privé

“Sinds anderhalf jaar maak ik onderdeel uit van het Add Value team. Hiervoor werkte ik in Newcastle bij een grote Engelse recruitmentpartij. Marijn de Groot en ik waren daar collega’s. Marijn vertrok naar Add Value en uiteindelijk ontstond zo ook het contact met Jeroen van Holst. Inmiddels woon ik nog steeds in Newcastle, met mijn vrouw en twee kinderen. Ik werk vanuit mijn thuiskantoor en vlieg een aantal keer per jaar naar Palma de Mallorca om de aansluiting bij het team te houden. Toen Jeroen mij deze kans bood, waarbij ik alle flexibiliteit kreeg om mijn werk- en privéleven te combineren, greep ik deze met twee handen aan,” vertelt Tobie Oud.

 

Van Alkmaar naar Amerika en Bangkok

“Voordat mijn leven zich op Newcastle richtte, heb ik een lange reis doorgemaakt. Ik ben geboren en getogen in Alkmaar, maar na mijn HAVO ben ik naar Amerika vertrokken. Ik speelde in Nederland Eredivisie basketbal bij Den Helder en kwam in de jeugd uit voor het nationaal elftal. Ik kreeg op de universiteit van North Carolina de kans om basketbal met mijn studie te combineren. Het niveauverschil tussen de VS en Nederland was echter te groot en ik besefte dat het bereiken van de absolute top helaas te hoog gegrepen was. Na tien maanden Amerika behaalde ik mijn diploma Bachelor of Arts voor mijn studie Geschiedenis en ben ik vervolgens gaan reizen richting Zuid-Oost Azië. In Bangkok ontmoette ik tijdens een vakantie mijn vrouw en we kregen een relatie,” legt Tobie Oud uit.

 

De recruitmentwereld ingerold

“Vervolgens heb ik met veel plezier vijf jaar in Thailand gewoond en gewerkt als Engels leraar. Ondertussen was ik getrouwd en kregen wij twee kinderen. Hoewel het leven prima was in Thailand, wilden wij een betere toekomst voor onze kinderen. We besloten om terug te gaan naar Europa. Op dat moment kreeg ik een job interview aangeboden in Londen. We konden bij vrienden in Londen logeren totdat ik een baan en huisvesting had geregeld. Ik werd door de recruiter afgewezen voor de baan waar ik oorspronkelijk voor op gesprek was, maar ik kon wel bij het recruitmentbureau zelf aan de slag. Ik wist in feite niet eens wat recruitment inhield, maar zo ben ik het wereldje ingerold. Om met een starterssalaris betaalbare huisvesting voor het hele gezin in hartje Londen te vinden is echter onbegonnen werk. Na anderhalve maand besloten we om verder te gaan zoeken,” vertelt Tobie Oud.

 

Focus op Dynamics CRM

“Na een sollicitatie kon ik in Newcastle bij een grote internationale recruiter op het gebied van Microsoft aan de slag. Ik werd aangenomen en het eerste huis dat we in Newcastle bekeken voldeed aan onze wensen. We zijn verhuisd en ik heb drie jaar voor deze marktleider in Microsoft recruitment gewerkt. Ik leerde Marijn kennen en werkte mij ondertussen omhoog van Trainee Recruiter naar Principal Recruiter. Hoewel ik lange dagen maakte en vaak van acht tot acht op het kantoor zat, ontwikkelde ik mijzelf wel als recruiter. Hier ben ik in aanraking gekomen met de Dynamics CRM markt. Daar heb ik mij volledig op gefocust en een vrij groot netwerk in opgebouwd,” licht Tobie Oud toe.

Tobie Oud Senior CRM Recruiter 2 

Alle vrijheid zolang er maar resultaat is

“De lange dagen en het minimale contact met mijn gezin begon aan mij te knagen. Op dat moment werd ik benaderd door Jeroen en hij schetste voor mij een ideaalplaatje. De flexibiliteit die Jeroen mij biedt is fantastisch. Mijn twee kids, die ik voorheen weinig zag, zie ik nu veel meer omdat ik vanuit huis kan werken. Daarnaast bood Jeroen mij geweldige voorwaarden qua salaris en commissie. Deze kans heb ik met twee handen aangegrepen. De overstap naar Add Value is gemaakt en nu anderhalf jaar later gaat het goed. Ik doe mijn deals en heb mijn ritme gevonden. Daarbij heb ik het ontzettend naar mijn zin. Zo nu en dan vlieg ik naar Palma de Mallorca om daar te werken. Zolang het resultaat maar aanwezig is, krijg je alle vrijheid om je dagen in te plannen zoals je wilt,” vertelt Tobie Oud.

 

Een leuke manier van recruitment

“Het eerste jaar dat ik bij Add Value werkte heb ik mij puur gericht op de SalesForce markt, ook vanwege een concurrentiebeding. Deze SalesForce markt heb ik mij eigen gemaakt en daar heb ik een nieuw netwerk in opgebouwd. Daar pluk ik nu de vruchten van, op dit moment bedien ik namelijk zowel de SalesForce als de Dynamics CRM markt. Deze CRM professionals koppel ik aan de juiste werkgevers om de juiste match te maken, zodat deze op de lange termijn blijven werken. Ik doe nu minder deals dan vroeger, maar de deals die ik maak blijven staan en vallen niet na enkele maanden uit elkaar. Dat is een leuke manier van recruitment,” vertelt Tobie Oud.

 

Rondjes passen niet in vierkantjes

“Veel mensen hebben de veronderstelling dat recruitment sales is. Er zitten wel degelijk sales aspecten in, maar het gaat veel verder dan dat. Recruitment is goed luisteren naar wat iemand tegen jou zegt en daarop anticiperen. De kandidaat of opdrachtgever geeft diverse signalen en dan is het aan jou om daar als recruiter slim in te matchen. Het is inspelen op ontwikkelingen. Uiteindelijk passen rondjes niet in vierkantjes. Veel recruitmentbedrijven werken via deze manier, waarbij het draait om zo snel mogelijk veel deals te closen. Wij luisteren oprecht naar kandidaten en proberen zowel professional als werkgever zo goed mogelijk te helpen. Is er geen match, dan niet. We pushen niet maar kiezen juist voor kwaliteit op de lange termijn,” besluit Tobie Oud.

Bekijk hier het LinkedIn profiel van Tobie.