Opdrachtgever uitgelicht: Jeroen Mutsaers van Portiva.

woensdag 22 mei 2019
Terug naar artikelen
  • Interview
  • Werkgever

Opdrachtgever uitgelicht: Jeroen Mutsaers van Portiva

In de reeks ‘Opdrachtgever uitgelicht’ spreken we met opdrachtgevers over hun onderneming en ervaringen met Add Value. Jeroen Mutsaers is mede-eigenaar van Portiva en Add Value is hun vaste partner op het gebied van werving en selectie.

 

Ondernemen in de IT

“Zelf heb ik niet direct een IT achtergrond, maar heb ik inmiddels wel een jarenlange ervaring in de IT. Zo heb ik geruime tijd als IT manager gewerkt voor een groot Amerikaans bedrijf in de vliegtuigtechniek. Vanaf 2007 ben ik in diverse organisaties aandeelhouder geweest. Daarin heb ik zelfstandig of gezamenlijk met anderen ondernemingen opgebouwd. Sinds 2011 ben ik een van de eigenaren van Portiva. Ik ben verantwoordelijk voor marketing, sales en HR. Toen ik bij Portiva binnenkwam bestond het team uit zo’n 12 mensen. We hebben de groei ingezet en zitten momenteel op 75 teamleden. Naar verwachting groeien we dit jaar zelfs door tot 100 professionals,” vertelt Jeroen.

 

Portiva – Samen voor de beste oplossing

“Portiva is een high-end dienstverlener met de focus op security, samenwerking en kennisdeling. Als Microsoft Gold Partner werken wij voor de top 200 bedrijven in Nederland. Wij bouwen samenwerkingsomgevingen op basis van SharePoint technologie en Office 365 technologie, daarnaast excelleren we op het gebied van Azure en kunnen we d.m.v. onze security oplossingen een veilige werkomgeving garanderen. Wij stroomlijnen samenwerking en bedrijfsprocessen in partnership met onze klanten. Hierin verzorgen wij advies, implementatie, training, adoptie en beheer.”

Wil je meer weten over Portiva? Lees dan hier verder.

 

“De authentieke aanpak van Jeroen matcht bij onze organisatie”

 

Recruitment om onze groei te realiseren

“Per definitie is de autonome groei die wij als organisatie doormaken best lastig. De IT markt is namelijk vrij krap als het gaat om goede mensen vinden. In het verleden werkten we gelijktijdig met verschillende recruitmentpartijen samen. Op een gegeven momenten merkten we dat iedereen in dezelfde vijver viste en met dezelfde mensen kwam aanzetten. Daarbij had ook iedere recruiter weer een andere aanpak. We namen het besluit om nog enkel met een vast recruitmentbureau te werken en dat is tot op de dag van vandaag Add Value. Het is prettig om een lange termijn samenwerking aan te gaan en daarbij leert Add Value Portiva ook steeds beter kennen,” legt Jeroen uit.

 

Op zoek naar de mens achter de professional

“Als ik dan kijk naar Jeroen van Holst, dan werkt hij op een hele persoonlijke en authentieke manier die uitstekend past bij onze organisatie en de manier waarop wij graag zaken doen met mensen. Jeroen werkt altijd vanuit de motivatie dat hij heel geïnteresseerd is in de mens achter de professional. Dat persoonlijke spreekt ons aan, dat is iets waar onze organisatie ook om bekend staat. Wij willen mensen op de juiste plek neerzetten om te laten excelleren en verder te laten groeien. Daar sluit de werkwijze van Jeroen naadloos op aan,” vertelt Jeroen.

 

“Dankzij het selectieproces van Add Value boeken we veel tijdwinst”

 

Een goed selectieproces levert tijdwinst op

“Veel recruiters werken vanuit de gedachte om de openstaande vacature zo snel mogelijk te kunnen vervullen. We weten uit het verleden dat dit niet matcht met onze organisatie. De aanpak van Jeroen werkt daarentegen gewoon heel goed. Het is namelijk werving én selectie dat Add Value oppakt. Het selectieproces is essentieel en dat pakt hij goed aan. Van de 10 mensen die namelijk via Jeroen op gesprek komen, zien wij altijd toekomst in 8 daarvan. Dat scheelt ons veel tijd in het proces,” zegt Jeroen.

 

Vanuit beide kanten de juiste match

“Het vinden van de perfecte match is voor Add Value vele malen belangrijker dan om ten koste van alles iemand te willen plaatsen. Het is typerend voor Jeroen dat hij nauw betrokken is met Portiva en daardoor onze organisatie snel heeft leren kennen. Hij weet met wat voor type mensen we het team willen versterken. Daarbij zoekt hij zowel naar een echte toevoeging voor ons team, als juist ook naar een match voor de professional zelf. Het gesprek gaat veel meer over het vinden van een klik dan om alle andere zaken. Dat maakt dat we een hele prettige en succesvolle samenwerking hebben,” besluit Jeroen.

Bekijk hier het LinkedIn profiel van Jeroen Mutsaers.