Professional uitgelicht: Edwin van Helfteren van Breinwave.

woensdag 22 mei 2019
Terug naar artikelen
  • Tips
  • Werknemer

Add Value IT Recruitment - Professional uitgelicht Edwin van HelfterenProfessional uitgelicht: Edwin van Helfteren van Breinwave

In de reeks ‘Professional uitgelicht’ spreken we met professionals over hun carrière en ervaringen met Add Value. Edwin van Helfteren is sinds dit jaar Manager Operations bij Breinwave. Jeroen van Holst heeft hem gedurende zijn carrière tweemaal begeleid naar een nieuwe functie.

 

Breinwave – Breakthrough Innovations

“Sinds 1 januari 2019 werk ik als Manager Operations bij Breinwave. Daarin ben ik eindverantwoordelijk voor alles wat er vanuit operatie gebeurd. Hierbij stuur ik een team aan van 25 mensen. Breinwave helpt bedrijven hun bedrijfsdoelen realiseren. Onze mensen zijn in staat om innovatieve technologie binnen de Microsoft markt slim in te zetten in de context van een organisatie.”

Wil je meer weten over Breinwave en haar 5 innovatieve proposities? Lees hier verder.

 

Het contact met Add Value

“Dat is een bijzonder verhaal. Jarenlang heb ik bij Axians gewerkt als Business Unit manager. Daar werden op een gegeven moment enkele teamleden gehunt en weggehaald door Jeroen. Zo leerde ik Jeroen kennen. Toen ik eenmaal zelf van positie wilde veranderen heb ik Jeroen gebeld met de mededeling: ‘Joh, volgens mij moet jij nu eens wat voor mij gaan doen’,” vertelt Edwin.

 

Het zoeken naar de juiste match

“Jeroen heeft mij nu twee keer begeleid naar een nieuwe positie. De eerste keer toen ik weg wilde bij Axians. Jeroen vond voor mij een functie bij een bedrijf in Den Bosch. Een soortgelijke rol als die ik nu vervul. Hierbij lag de focus op het doorvoeren van veranderingen en het bedrijf te professionaliseren. Uiteindelijk was dit niet wat ik ervan verwacht had. Na drie maanden ben ik verder gaan kijken. Vervolgens heb ik Jeroen benaderd om een nieuwe positie te zoeken en zodoende kwam ik bij Breinwave,” licht Edwin toe.

 

Het contact verloopt op de juiste manier

“Jeroen heeft een echte no nonsens houding, net als ik. Hij geeft mij het gevoel dat je écht contact met hem hebt. Het blijft werken en zaken doen, maar ik heb wel altijd het gevoel dat dit op de juiste manier gebeurd. Hij komt ook alleen met vacatures die écht bij je passen. Daardoor weet ik ook dat ik de volgende keer weer Add Value inschakel, alhoewel dat hopelijk nog niet in de nabije toekomst is,” vertelt Edwin.

 

Altijd dichtbij

“Ondanks dat Jeroen op afstand werkt denk ik dat hij meer van zijn kandidaten weet dan menig andere recruiter. Jeroen is natuurlijk niet in Nederland gevestigd. Als hij dan toch, eens in de zoveel tijd, in Nederland is dan is er altijd contact. Dan gaan we een hapje eten, als onze agenda’s dat toelaten. Het feit dat hij vanuit Mallorca werkt vormt daarmee totaal geen belemmering, integendeel zelfs,” zegt Edwin.

 

Een goed netwerk maakt het verschil

“Als je bij een groot bedrijf werkt als Business Unit manager, dan weet zo’n beetje elke recruiter in Nederland je te vinden. Dat is vanwege het feit dat recruiters mensen willen plaatsen. De manier hoe Jeroen zelf dat stukje aanpakt bevalt mij ook. Het is prettig werken met Add Value. Daarbij zijn de functies waarin ik persoonlijk in geïnteresseerd ben, op MT niveau, niet zo snel openbaar toegankelijk. Het helpt om met een recruiter te werken die de markt kent, die weet wat er speelt en een groot netwerk heeft. Add Value heeft een gigantisch netwerk en dat werkt in hen, en daarmee in mijn, voordeel,” besluit Edwin.

Bekijk de LinkedIn pagina van Edwin van Helfteren.