Professional uitgelicht: Lauren Schneiders van e-office.

maandag 27 mei 2019
Terug naar artikelen
  • Interview
  • Werknemer

Professional uitgelicht: Lauren Schneiders van e-office

In de reeks ‘Professional uitgelicht’ spreken we met professionals over hun carrière en ervaringen met Add Value. Lauren Schneiders werkt sinds 1 februari 2019 als Microsoft Adoptie Consultant bij e-office. Marijn de Groot heeft deze nieuwe positie voor haar gevonden en haar begeleid tijdens het sollicitatieproces.

 

e-office

“Dankzij Marijn de Groot is de positie van Microsoft Adoptie Consultant bij e-office op mijn pad gekomen. e-office is altijd op zoek naar nieuwe manieren van werken, samenwerken en organiseren. Dit vindt plaats op het snijvlak tussen technologie, mens en organisatie. Ik help organisaties met het op de juiste manier inzetten van de aangeboden Office 365 technologie. Onze focus ligt met name op wat deze Microsoft technologie de mensen op kan leveren. We adviseren bedrijven en begeleiden ze bij de implementatie van deze technologie. Op dit moment zit ik bijvoorbeeld een dag in de week bij een scholengemeenschap waar we nu Office 365 uitrollen. Los van de techniek is juist ook het managen van verandering van belang,” zegt Lauren.

 

Affiniteit met de voordelen van Microsoftoplossingen

“Mijn achtergrond ligt niet direct in de IT, ik heb namelijk de middelbare en hogere hotelschool gevolgd en ben afgestudeerd als Bachelor Business Administration. In eerste instantie heb ik op de inkoopafdeling gewerkt van diverse bedrijven, waaronder een IT-bedrijf. Bij deze Microsoftpartner merkte ik al snel dat ik affiniteit heb met de mogelijkheden die Microsoftoplossingen bieden en groeide ik door tot Sales Consultant. Vervolgens leerde ik, na een prettige periode bij Microsoft waar ik me richtte op het partnerkanaal en het verkopen van partnerships van Microsoft aan andere partners, dat ik me toch echt graag met de oplossingen van Microsoft bezighield,” vertelt Lauren.

 

De juiste timing

“Na mijn periode bij Microsoft switchte ik naar een IT-bedrijf waar het helaas niet helemaal matchte. Het bleek dat zij zich toch meer met de technische kant van de oplossingen bezighielden. Het toeval wilde dat op het moment dat ik besloot om verder te zoeken Marijn mij een bericht stuurde. Wat mij direct opviel is dat Marijn de moeite had genomen om een persoonlijk bericht te schrijven waaruit bleek dat hij aandachtig mijn profiel had bestudeerd. Hij was de eerste recruiter die mij echt persoonlijk met een goed verhaal benaderde. Dat gaf mij direct een goed gevoel. Ik krijg namelijk regelmatig standaard berichten van recruiters waar fouten in staan en waaruit blijkt dat ze zich niet in mijn verhaal hebben verdiept.”

 

Zoeken naar de juiste match

“Marijn is geen standaard recruiter die erop hamert om zijn vacatures snel te kunnen vullen. We hebben namelijk best een aantal gesprekken gevoerd over wie ik ben, wat ik wil en vooral ook over wat ik zoek. Door in de beginfase goed door te vragen kon Marijn daarna het juiste bedrijf met de juiste positie gemakkelijker vinden. Dat was e-office, hier merkte ik ook dat er direct een klik was aan beide kanten. Ik had nog niet eerder met recruiters gewerkt, maar het was wel fijn dat iemand anders deze keer voor mij ging lobbyen.”

 

Open communicatie hield mij scherp

“Wat ik daarnaast heel prettig vond aan het contact met Marijn is dat hij heel eerlijk en open was in zijn communicatie. Marijn heeft me zowel voor als na mijn gesprekken met e-office gebeld om me goed voor te bereiden. Hij belde me ook na de gesprekken om te evalueren en om eventueel nog iets door te geven als ik in het gesprek iets was vergeten te melden. Het was heel fijn dat hij echt meedacht en mij ook scherp hield,” vertelt Lauren.

 

De start van een langdurige samenwerking

“De focus van onze werkzaamheden ligt op de mensenkant van IT: hoe creëer je een digitale werkplek waar mensen blij en productief van worden. Dat doen we voor allerlei opdrachtgevers in diverse branches. Naast onderwijs doen we veel zakelijke dienstverlening, technische bedrijven en industrie. De diversiteit is prettig want je leert op deze manier veel over verschillende organisaties. Add Value heeft mij bijzonder goed begeleid gedurende dit traject en ervoor gezorgd dat er een goede match is ontstaan dat aan de wensen van beide partijen voldoet. Dat vormt een belangrijk ingrediënt voor een langdurige samenwerking,” besluit Lauren.