De samenwerking met Edwin van Helfteren

woensdag 03 juni 2020

 

“Ruim een jaar verder werk ik niet meer bij Breinwave, maar bij Broad Horizon. Broad Horizon is ontstaan door de samenvoeging van een aantal bedrijven, waarvan Breinwave er een was. Hierdoor is er veel maar tegelijkertijd ook weer weinig veranderd. Zo zijn we plots een grote organisatie met 400 collega’s, stuur ik twee teams aan in plaats van één, maar het belangrijkste is dat we nog steeds een bedrijf zijn waar innovatie, klant en collega’s voorop staan, hier zijn we zeker niet in veranderd.

Mijn relatie met Add Value is het afgelopen jaar alleen maar beter geworden. In 2020 alleen al heb ik meerdere kandidaten gesproken via Add Value en zijn er een aantal ook daadwerkelijk collega geworden en toegevoegd aan een van mijn teams of elders in de organisatie. Een mooiere samenwerking kan er volgens mij niet zijn!”

Add Value IT Recruitment - Professional uitgelicht Edwin van Helfteren

 

Het contact met Add Value

“Dat is een bijzonder verhaal. Jarenlang heb ik bij Axians gewerkt als Business Unit manager. Daar werden op een gegeven moment enkele teamleden gehunt en weggehaald door Jeroen. Zo leerde ik Jeroen kennen. Toen ik eenmaal zelf van positie wilde veranderen heb ik Jeroen gebeld met de mededeling: ‘Joh, volgens mij moet jij nu eens wat voor mij gaan doen’,” vertelt Edwin.

 

Het contact verloopt op de juiste manier

“Jeroen heeft een echte no nonsens houding, net als ik. Hij geeft mij het gevoel dat je écht contact met hem hebt. Het blijft werken en zaken doen, maar ik heb wel altijd het gevoel dat dit op de juiste manier gebeurd. Hij komt ook alleen met vacatures die écht bij je passen. Daardoor weet ik ook dat ik de volgende keer weer Add Value inschakel, alhoewel dat hopelijk nog niet in de nabije toekomst is,” vertelt Edwin.

 

Altijd dichtbij

“Ondanks dat Jeroen op afstand werkt denk ik dat hij meer van zijn kandidaten weet dan menig andere recruiter. Jeroen is natuurlijk niet in Nederland gevestigd. Als hij dan toch, eens in de zoveel tijd, in Nederland is dan is er altijd contact. Dan gaan we een hapje eten, als onze agenda’s dat toelaten. Het feit dat hij vanuit Mallorca werkt vormt daarmee totaal geen belemmering, integendeel zelfs,” zegt Edwin.

 

Een goed netwerk maakt het verschil

“Als je bij een groot bedrijf werkt als Business Unit manager, dan weet zo’n beetje elke recruiter in Nederland je te vinden. Dat is vanwege het feit dat recruiters mensen willen plaatsen. De manier hoe Jeroen zelf dat stukje aanpakt bevalt mij ook. Het is prettig werken met Add Value. Daarbij zijn de functies waarin ik persoonlijk in geïnteresseerd ben, op MT niveau, niet zo snel openbaar toegankelijk. Het helpt om met een recruiter te werken die de markt kent, die weet wat er speelt en een groot netwerk heeft. Add Value heeft een gigantisch netwerk en dat werkt in hen, en daarmee in mijn, voordeel,” besluit Edwin.

Bekijk de LinkedIn pagina van Edwin van Helfteren.